Contact
Logo Ons Buiten Foto madeliefjes

BibliotheekDe dames van de bieb

Openingstijden:

De bibliotheek is alleen tijdens het tuinseizoen geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 1600 - 17:00..
De openingstijden worden in Ons Buiten Magazine of nieuwsbrief bekend gemaakt en zijn ook aan het gebouw opgehangen.

 

'Onze Bieb'

 

In de 70er jaren begonnen met één plankje -geschonken- boeken in de kantine. Nu is 'Onze Bieb' uitgegroeid tot een volwaardige bibliotheek. We hebben een minimum aan regels: het lenen is gratis, en is het boek uit dan omruilen. Maar aan het eind van het seizoen alles terug; gelezen of niet!

Wat het aanbod betreft: de info boeken en de buitenlandse romans hebben we eruit moeten doen omdat er weinig vraag naar was en de bieb te vol werd. Verder zijn alle onderdelen aanwezig: in de zijruimte staan de kinder-, voorlees-, prentenboeken en strips. Ook hebben we legpuzzels voor jong en oud. In de voorruimte is een wand voor de thrillers / detectives, oorlogsboeken en de 'bouquetjes', een wand met romans / literatuur en een wand met streekromans en grote letterboeken.

Een van de initiatiefneemsters, Henny, is nog altijd de drijvende kracht. Zij heeft heel veel ervaring. Als iemand niet weet te kiezen uit het aanbod, dan weet Henny, na een paar vraagjes, vaak een passend boek te vinden. Ook Ans en Ria weten inmiddels wel wat af van de aanwezige boeken. Regelmatig komen er nieuwe boeken bij: schenkingen en 1e en 2e hands boeken die gekocht worden van de fooitjes en de opbrengst van de jaarlijkse boekenverkoop.
Een trouwe bezoekster: "Een tochtje naar de bieb is altijd een uitje. Je ontmoet eens mensen uit een ander buurtje, wisselt nieuwtjes uit en praat met elkaar over de boeken die je gelezen hebt. Zo wordt je nieuwsgierig en maak je kennis met boeken die je anders niet zo snel zou kiezen" .

 

 

Henny, Ans en Ria

 

De bieb De bieb

 

 

 

 


naar boven