Contact
Logo Ons Buiten Foto madeliefjes

Bezint eer gij begint

Belangrijke informatie voordat je gaat inschrijven als aspirant op Ons Buiten

  • Je dient je niet te verkijken op het vele werk, wat het hebben van een volkstuin met zich meebrengt. Zowel de tuin als het tuinhuis vragen jaarlijks nogal wat uren aan onderhoud. Je komt, zeker in het begin, snel op een gemiddelde van 10 tot 12 uur per week.
  • Daarnaast moet er jaarlijks 30 uur algemeen onderhoud worden verricht. Deze werkzaamheden vinden uitsluitend plaats op 10 zaterdagochtenden en vallen onder de verantwoordelijkheid van de Verfraaiings Commissie (VFC). Deze werkbeurten zijn verplicht voor alle nieuwe tuinders.
  • Een volkstuinpark is een echte vrijwilligersorganisatie en kan alleen maar op de huidige wijze bestaan wanneer de leden zich beschikbaar stellen voor het doen van extra werkzaamheden. Van de leden wordt deze extra inzet nadrukkelijk gevraagd. Met alleen de werkbeurten ben je er dus niet!
  • Binnen een organisatie gelden regels waar je je aan moet houden. Bij Ons Buiten, als afdeling van de Vereniging Bond van Volkstuinders, gelden regels die zijn beschreven in de Statuten en reglementen.
  • Alleen als je bij Ons Buiten bent ingeschreven, kun je op een tuin bij Ons Buiten inschrijven.

Het goed rekening houden met deze belangrijke aspecten voorkomt teleurstelling bij zowel de aspirant als bij de leden van Ons Buiten. Kortom ‘Bezint eer gij begint’.

naar boven